Kim Milyoner Olmak İster Başvuru 2020

   2 Ağustos 2011’den beri ATV kanalında yayın hayatı devam eden, ilk bölümünden itibaren seyircilerinin kucakladığı, popülaritesini koruyan ve milyonların gözdesi olan yarışma programı ‘’Kim Milyoner Olmak ister?’’ Kenan İmirzalıoğlu tarafından sunulmaktadır.

Yarışmanın temel amacı, toplam 12 soruyu doğru cevaplayıp, büyük ödül “1 milyon TL”yi kazanmaktır. Yarışmacı bilgisinin yettiği ve isteği dahilinde gidebildiği yere kadar gidip, kaldığı sorunun ödülünü alarak yarışmadan da çekilebilir.

Yarışmaya nasıl başvurulur? 2020

Başvurular internet üzerinden online olarak yapılmaktadır. ATV kanalının resmî sitesinden başvuru formuna ulaşılabilir veya Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Başvuru formu:

https://www.atv.com.tr/milyoner/form

Kim Milyoner Olmak İster Whatsapp hattı: 0553 043 4343

Başvuru Form İçeriği: 2020

Seçeceğiniz resmin boyutu en fazla 2mb, formatı ise .jpg, .png ve .gif olabilir. Ayrıca 2. Telefonu kesinlikle eklemeniz gerekmektedir. Yarışmacı adayına herhangi bir durumda ulaşılamadığında o numara aranacaktır.

Bunların yanında yarışmacıları daha iyi tanımak için hobilerinizi yazacağınız, okuduğunuz kitaplar, gittiğiniz ülkeleri de yazacağınız kısımlar da bulunmaktadır.

Kim milyoner olmak ister başvuru formu

Formları dürüstçe cevaplamak mülakat aşamasında yarışmacıyı öne geçirebilir. Formu doldurup gönderdikten sonra uygun görünmesi halinde yarışmacı ön mülakata çağırılır. Bu aşamanın geçilmesi sonrası ise Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı olmadan önce esas mülakat aşamasına geçmeye hak kazanılır. Esas mülakat da tarafınızca başarıyla sonuçlanırsa size Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı olmak için sıra verilir. Verilen sıraya göre programdan yarışmacı ATV stüdyolarına Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı olarak çağırılır.

Kim Milyoner Olmak İster Yarışması Whatsapp Başvuruları Avantajları

Form gönderme işlemiyle kıyaslandığında daha hızlı işleme alınacağından Whatsapp daha avantajlıdır. Whatsapp başvuruları form başvurularından önceliklidir ve daha hızlı iletilir. Bu sayede daha hızlı değerlendirmeye düşer. Bunların yanında video kaydederek başvurmak daha kolay ve daha kısadır. Videoda yarışmacı adayının tavırlarına bağlı olarak dikkat çekebilir ve diğer yarışmacılardan sıyrılabilirsiniz.

Kim Milyoner Olmak İster Başvuru Formu Güncelleme Nasıl Yapılır?

Yarışmacı adayı, yanlış veya eksik olduğunu düşündüğü yerleri değiştirmek isteyebilir. Başvuru formunu güncellemek de isteyebilir. Başvuru formunu güncellemek için başvuru formu sayfasının en üst kısmında yer alan “Form Güncelleme” bölümüne girmeniz gerekmektedir. Bu bölüme geldiğinizde sizden T.C. numaranızı yazarak ve cep telefonu veya e-postanızı doğrulamanızı isteyecektir. Doğrulama işlemi sonrası güncelleme sayfasına ulaşırsınız. Yarışmacı adayı bilgilerini güncelledikten sonra tekrar göndermelidir. Ayrıca güncelleme hakkı 1 yıl içerisinde sadece 1 kereliktir.

Kim Milyoner Olmak İster Başvuru Sonuçları Nerede Açıklanır 2020?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının mülakat aşamasına geçen adayların mülakat numaraları ve başvuru sonuçları Sabah gazetesinde yayınlanıyor. Gazete dışında yayınlanan tüm diğer numara ve sonuçlar resmi sayılmıyor ve yasaklanmış durumda. Bu yüzden Sabah gazetesi dışında gördüğünüz her şey yanıltıcı olabilir.

ÖRNEKTİR

Kişisel verileriniz neden toplanıyor?

Başvuru formu kapsamında alınan verileriniz, diğer başvurulardan fiziki ve ismen ayırt edilebilmek için kullanılır. Bunun yanında Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı olup sizlere ulaşmak için istenilen telefon numaraları,  yarışmaya başvuran kişilerin yaş skalasını belirlemek, yarışmaya katılan erkek-kadın sayısını dengelemek, yarışmadan beklentilerinizi öğrenebilmek, ülkemizin her kesiminden yarışmacı belirleyebilmek, izleyici kitlesinin beğenisi ve hassasiyetini karşılayan yarışmacılara ulaşabilmek, her türlü öğrenim seviyesinden yarışmacı belirleyebilmek, daha önce herhangi bir yarışmaya katılıp katılmadığınızı, yarışma geçmişinizi öğrenebilmek, entelektüel kişiliğiniz ve bilgi birikiminizi öğrenebilmek, sizi diğer yarışmacı adaylarından ayıran özellikleri belirleyip seçilmenize etki edebilecek özellikleri belirlemek ve RTÜK tarafınca belirlenen ‘yayıncılık etik ilkelerine’ uyumlu olmak için :

Eşitlik temelinde, izleyici kitlesine hitap eden, toplumun her kesiminden yarışmacı belirlemek,

Yarışma akışının çoksesliliği ve kültürel çeşitliliğini bozmayacak şekilde koruyabilmek,

Birleştirici yayınlar yapabilmek adına, bir kimseyi ötekileştirmeden; cinsiyet, milliyet, etnik köken, bedensel ve zihinsel engelli olması veya benzeri durumların yaşanmamasını sağlayan nitelikte yayınlar yapabilmek adına yarışmacılar belirlemek amaçları ile toplanmaktadır.

Kim Milyoner Olmak İster? Mülakat Süreci

Genel kültür sorularının yanında başvuru formunda belirtmiş olduğunuz ilgi alanlarına ancak özel alanlara da ilgi duyarlar ve buralardan da mülakat yapılır. Bu yüzden online başvuru formunun tamamını dürüst ve doğru doldurmanız önerilir. Kim Milyoner Olmak İster yetkililerini etkilemek için yanlış bilgiler doldurmanız sizin yarışmacı olma şansınızı azaltacaktır. Kim Milyoner Olmak İster yetkilileri mülakat süresince sizlere çelişkili sorular soracaktır, siz farkında olmasanız bile bu vereceğiniz cevaplar sizin yarışmacı şansınızı belirleyecektir.

Kim Milyoner Olmak İster Mülakat Soruları 2020

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının ön mülakatında yarışmacı adayına 25 genel kültür sorusu sorulacaktır. Bunlar yarışmacıya kolay gelebilir. Ne kadar doğru cevap verirseniz ana mülakata geçme hakkınız o oranda artacaktır. Soruların sonunda yarışmacı adayını ana mülakata çağırıp çağırmayacaklarını söylerler. Eğer ki yarışmacı adayı ana mülakata geçebilirse 25 adet yeni genel kültür sorusu sorulacaktır. Bu sorular yarışmacı adayını test etmek için sohbet havasında sorulacak sorulardır. Ara ara hâl hatır sormak ve “sizce bu nasıl olur?” gibi sorularla da karşılaşacaksınız. Gönderdiğiniz başvuru formuyla alakalı sorularda yarışmacı adayının önüne gelecektir. Ana mülakat yarışmacı adayının stres şartları altında vereceği tepkileri ve cevapları test etmek amaçlıdır.

Kim Milyoner Olmak İster Mülakatları Nerede Yapılır 2020?

Yarışmacı adayı arandığında ona ATV stüdyolarına gelmesi söylenir. Çoğu program da bu stüdyolarda çekilir. Mülakat süresince rahat olmanız yarışmacı olma şansınızı artıracaktır. Yarışmacı adayı isterse yanında yakın arkadaş veya ailesinden ona eşlik edecek birisini götürebilir. Yarışmacı adayı seçilirse en geç 1 hafta içerisinde tekrar aranır.

Kim Milyoner Olmak İster Yarışma Kuralları 2020

Yarışmada, 2. Ve 7. Sorular baraj olmak üzere toplam 12 soru vardır. Yanlış soru bildiğiniz süreçte hangi baraj sorusunu geçtiyseniz o miktardaki ödülü alırsınız. Ayrıca size sunulan 4 joker hakkından 3’ünü istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.4. joker hakkını ise 7. Sorudan sonra kullanabilirsiniz.

Yeni düzenlenen yarışmada eskisinden farklı olarak “sesli soru” sorulmaktadır. Yarışmacı öncelikle sesi dinliyor sonra ses kaydı ile ilgili sorulan soruyu yanıtlamaya çalışıyor. Sesli soru ilk 7 soruluk kısımda soruluyor. 7. baraj sorusu da bu alana dahil.

İyi odaklanmanız gereken kısmı 1. Ve 2. Soruda 15 saniye 3,4,5,6 ve 7. Sorularda ise 45 saniye olmak üzere süre sınırlaması vardır. Geriye kalan diğer sorularda süre kısıtlaması bulunmamaktadır.

Joker hakları:

Telefon jokeri: Yarışmacı adayı mülakatı geçtikten sonra yarışmaya katılmaya hak kazandığı esnada adını ve numarasını verdiği 3 arkadaşından birini arayıp 30 saniye içerisinde soru hakkında fikir alışverişinde bulunmasını sağlıyor.

Yarı yarıya (50:50): Bilgisayar yanlış olan 2 seçeneği eleyerek soruyu 4 şıktan 2 şıkka düşürüyor.

Uzmana sorma: Seyirciye sorma hakkı Koronavirüs sebebi ile yarışmadan kaldırılarak yerine uzmana sorma jokeri gelmiştir. Uzman koltuğunda ise daha önce yarışmadan 1.000.000 TL kazanan Arda Ayten isimli yarışmacı bulunmaktadır.

Çift yanıt jokeri: 7. Sorudan sonra açılan bir jokerdir. Yarışmacı soruyu 2 kere yanıtlayabilir. İlk şık yanlış ise o şık gri olarak gösterilir ve böylelikle yarışmacı kafasındaki veya seçeceği diğer şıkkı da seçebilir.

Bunların dışında yarışmada yarışmacıların hayat hikayeleri, tarzları, verdikleri tepkiler ve cevapları ülke gündemine oturuyor. Örneğin geçtiğimiz programda yarışan Aleyna Cesur, 30bin TL değerindeki “Guinness Dünya Rekorlarına göre Kurt Steinter, bir taşı su üzerinden art arda kaç defa sektirerek rekor kırmıştır?” sorusunun cevabını bilemeyince telefon joker hakkını kullanmak istemiştir. Yarışmacının aradığı arkadaşı da soruyu bilemeyince internetten aramak istemişti ve klavye sesleri ekranlara yansımıştı. Bunun üstüne soruyu cevaplayamamış ve arkadaşı Aleyna da yanlış cevap vererek 7. soru barajını geçtiği için 15bin TL ile yarışmadan ayrılmıştır.

Kim Milyoner Olmak İster Sunucuları ve Tarihçe

Kim Milyoner Olmak İster deyince akıllara gelen tek isim Kenan Işık’tır. Kenan Işık 2000 yılından 2004 yılına kadar formatın Türkiye’deki ilk ayağı olan Kim Beş Yüz Milyar İster adlı yarışmasının sunuculuğunu üstlenerek akıllara kazındı. Ardından Türk parasından 6 sıfırın atılmasıyla programın adı 2005 yılında Kim Beş Yüz Bin İster oldu ve Kenan Işık bu programın da 2007 yılına kadar sunuculuğunu yaptı.2008 yılında ise programın adı “Kim Bir Milyon İster” olarak değişti. Son olarak 2011 yılında günümüzdeki “Kim Milyoner Olmak İster” adını aldı. Kenan Işık ise geçirdiği kaza sonucu yarışma sunuculuğunu 2014’te bırakmak zorunda kaldı.2014’te sezonun sonuna kadar bir çok ünlü kişi Kenan Işık’a destek amaçlı programı sundu. Kenan Işığın ardından 2014’ten 2017’ye kadar Selçuk Yöntem program sunuculuğuna getirildi. 2017’den sonra ise 2019’a kadar Murat Yıldırım sonra da Kenan İmirzalıoğlu, 2019’dan sonra yarışma sunuculuğuna getirildi. Şu an hala Kim Milyoner Olmak İster sunuculuğunu sürdürmektedir. Eski yarışmanın en büyük ödülü olan 500.000 YTL’yi kimse alamamışken, yeni yarışmanın en büyük ödülü 1.000.000 TL’yi Arda Ayten adlı yarışmacı almıştır.

1 Milyonluk sorular

Kur’an-ı Kerim’de hangisinin üzerine yemin edilmemiştir?

A:Deniz  B: Güneş  C:Arı  D:Kalem

Cevap: C şıkkı “Arı”

Atatürk’ün çok sevdiği atı ve köpeğinin isimleri neydi?

A: Anadolu ve Çakır  B: Yiğit ve Kont  C: Devrim ve Çakır  D: Sakarya ve Fors

Cevap: D şıkkı “Sakarya ve Fors”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 4. Başbakanı Dr. Refik Saydam hangi hastalığa karşı geliştirdiği aşıyla tıp literatürüne geçmiştir?

A: Dizanteri  B: Çiçek  C: Tifüs  D: Kolera

Cevap: C şıkkı “Tifüs”

Yedi renkten oluşan gökkuşağının ortasındaki renk hangisidir?

A: Mavi   B: Sarı  C: Yeşil  D: Kırmızı

Cevap: C şıkkı “Yeşil”

Dede Korkut’un Türk Destanları’nın özgün kopyaları hangi iki kentte bulunmaktadır?

A: Lizbon-Roma  B:Drensten-Vatikan C: Londra-Budapeşte  D:Paris-Varşova

Cevap: B şıkkı ”Dresten-Vatikan”

Her 100 yılda 7cm yere yaklaşan Pisa Kulesi hangi yöne doğru eğilmektedir?

A: Batı  B: Kuzey  C:Güney  D:Doğu

Cevap: C şıkkı “Güney”

Hangi ünlü, üniversite mezunudur?

A: Tarkan Tevetoğlu  B:Bülent Ecevit  C:Yılmaz Erdoğan  D:Kadir İnanır

Cevap : D şıkkı “Kadir İnanır”

Türkiye’nin hapis cezası alana ilk bilgisayar korsanı kimdir?

A: Burak Çağlar  B:Mahir Arabul  C:Tolga Bilge  D:Tamer Şahin

Cevap: D şıkkı “Tamer Şahin”

Ülkemizde “Devlet Sanatçısı” unvanını alan ilk isim kimdir?

A:Cüneyt Gökçer  B:Ahmet Adnan Saygun  C:Yıldız Kenter D:Cemal Reşit Rey

Cevap: B şıkkı “Ahmet Adnan Saygun”

Asprinin ham maddesi olan ağaç hangisidir?

A: Sığla  B:Söğüt  C:Gülibrişim  D:Çobanpüskülü

Cevap: B şıkkı “Söğüt”

Hangi ünlünün ikizi yoktur?

A: Athena’nın solisti Gökhan  B:Kofi Anna  C:Süheyl Uygur  D:Adile Naşit

Cevap : D şıkkı ”Adile Naşit”

Heredot’un yazdığı, Mısır firavununun dilin kökeni deneyinde, doğunca çobana verilerek, kapatılan o dahil kimseyle konuşturulmayan çocuğun söylediği ilk kelime nedir?

A:Ver  B:Anne  C:Ekmek  D:Su

Cevap : C şıkkı “Ekmek”

Son olarak geçtiğimiz aylarda yarışmayı kazanan Arda Ayten’in sorusu:

On kıtadan oluşan İstiklal Marşı’nın tamamında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer?

A: Vatan  B:Kan  C:Toprak  D:Yurt

Cevap: C şıkkı “Toprak”

Sorular genel kültür ağırlıklı ve stres kontrolü sağlanırsa, düşünerek yapılabilecek şekildedir.

Kim Milyoner Olmak İster Kazananı Arda Ayten
Kim Milyoner Olmak İster Kazananı Arda Ayten

Neden Kim Milyoner Olmak İster Programına Katılmalıyız

Kim Milyoner Olmak İster programı diğer programlar aksine bilgi yarışması dahilinde para kazanmak ve öğrenmeyi amaçlar. Genel kültürünüzü denemeyi ve bilgi birikiminizin ne aşamada olduğunu anlamanızı sağlamaktadır. Gerekse sorduğu sorularla gerekse o ortamın içinde bulunmaları yarışmacıların hayatlarında birer aşama olarak kendini fark ettirecektir. Eğer ki yarışmacı iyi bir öğrenciyse, iyi dersler alabiliyorsa kendini geliştirmesi açısından kesinlikle programa başvurmalıdır. Program fark ettirmeden stres kontrolü sağlayarak, düşünmenizi ve doğru kararlar vermenizi sağlar. Kendinize güveniniz ve bilgi birikiminiz varsa 1.000.000TL kazanma şansınız da bu yarışma sayesinde vardır.

Kim Milyoner Olmak İster Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

*Başvuru numaramı kaybettim ne yapmalıyım?

Numaranızı kaybetmeniz bir sorun teşkil etmez. Başvurunuz incelendikten sonra eğer ki seçilirseniz 0850 numaralı bir telefondan yarışmacı adayı aranacaktır.

*Mülakatlar sırasındaki harcamaları program karşılıyor mu?

Hayır. Mülakat sırasındaki tüm harcamalar yarışmacı adayına aittir.

*Yarışmacılar cast ajanlardan mı seçilmekte?

Hayır. Kim Milyoner Olmak İsterin yaklaşık 3 milyon yarışmacı adayı başvurusu bulunmakta. Özenle seçilen yarışmacı adayları aranıp bilgi veriliyor. Ayrıca tabii ki ajanslara bağlı kişiler de herkes gibi başvuruda bulunabilirler.

*Kim Milyoner Olmak İster programında yaş sınır var mı?

Çoğu yarışmada olduğu gibi, Kim Milyoner Olmak İsterin de yaş sınırı 18’dir. Genel yasa gereği katılım sağlayabilmeniz için reşit olmalısınız.

*İkramiyeler kazanıldıktan kaç gün sonra verilir ve ne kadarı verilir?

İkramiyelerin verilişi 3 ila 6 ay arasında değişiyor ve kazanılan miktarın %10’u vergi olarak kesiliyor.

*Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında toplam kaç soru vardır?

Toplamda 12 sorudan oluşmaktadır. 2. Ve 7. Sorular baraj sorularıdır.

Kim Milyoner Olmak İster yıllardır süregelen ve yıllardır farklı ülkelerde farklı formatlarda sunulan ve çok sevilen bir bilgi yarışmasıdır.  Her kesimden insanı içinde barındıran, her kesimden hikayeler duyduğumuz ve genel kültürüne şahitlik ettiğimiz bu programa siz de katılabilirsiniz. Belirttiğimiz adrese gidip başvurmak çok kolay. Fakat kendinize güvenmelisiniz ve genel kültürünüz belirli bir seviyede olmalı. Stres yönetiminizi de sağlayabilirseniz 1.000.000 TL sizin olabilir. Arda Ayten’in de söylediği gibi “Yaptığımız iş sadece bu başarısızlığın tarihini anlatsa bile değer” sözünü benimseyerek hiç yoktan kazanmak ve Kim Milyoner Olmak İster programında bir anı oluşturmak, yürüdüğünüz yola daha genişten bakmanızı sağlayacaktır. Bilgi açlığınızı ortaya çıkaracak ve size eminiz çok şey öğretecektir. Başvurmayı düşünüyorsanız, düşünmek yerine harekete geçin.

 “Yarışmaya Nasıl Başvurulur?” başlığının altında linkler ve telefon numaraları yazmaktadır. Diğer başlıklarda ise hangi başvuru tercihinin avantajlı olduğu, bilgilerinize ne olduğu hakkında bilgiler yazmaktadır. Örnek olması açısından 1.000.00Tllik soruların olduğu başlığı, yarışmaya gitmeden önce mutlaka inceleyin. Aynı sorular çıkmaz fakat bilgi ve düşünce soruları arasındaki farkı anlayabilirseniz, çalışma anlamında kendinize bir yol belirleyebilir ve bu yolun sonucunda 1.000.000TL’yi kazanan 2. Yarışmacı olabilirsiniz.

“Zafer, ”zafer benimdir” diyebilenindir. Başarı ise “başaracağım” diye başlayarak sonunda “başardım” diyebilenindir.”  -Mustafa Kemal Atatürk


Bir cevap yazın