Kim Milyoner Olmak İster Unutulmaz Anlar

Kim Milyoner Olmak İster Unutulmaz Anlar

Kim Milyoner Olmak İster? yarışması 2020 yılında hala yayın hayatına devam etmeyi başaran, Dünya’nın en çok kazandıran bilgi yarışmasıdır. Yayın sürecine ATV ekranlarında Salı ve Cumartesi akşamları saat 20.00’de devam eden Kim Milyoner Olmak İster yarışması, Kenan İmirzalıoğlu tarafından sunulmaktadır.

Kim Milyoner Olmak İster? yarışması 2020 yılında hala yayın hayatına devam etmeyi başaran, Dünya’nın en çok kazandıran bilgi yarışmasıdır. Yayın sürecine ATV ekranlarında Salı ve Cumartesi akşamları saat 20.00’de devam eden Kim Milyoner Olmak İster yarışması, Kenan İmirzalıoğlu tarafından sunulmaktadır.

Daha önce ‘’Kim 500 Milyar İster?’’ adıyla Türkiye’de vizyona girmiş olan yarışma programı, Türk Lirası’ndan altı sıfır atılmasıyla beraber Show TV ekranlarında ‘’Kim 500 Bin İster?’’ adıyla yayınlanmıştı. Ancak diğer ülkelerdeki yarışmanın ödülüyle benzerlik göstermesi için yarışmanın ödülü 1 Milyon TL oldu ve yarışmanın adı ‘’Kim 1 Milyon İster?’’ olarak değiştirildi ve STAR TV ekranlarında yayınlandı. Son olarak 2011 yılından itibaren ‘’Kim Milyoner Olmak İster?’’ adıyla uzun yıllardır ATV ekranlarında yayınlanmaktadır.

Kim Milyoner Olmak İster Sunucusu
Kim Milyoner Olmak İster Sunucusu

Yarışmanın eski formatı olan ve Show TV’de yayınlanan ‘’Kim 500 Bin İster?’’ yarışmasının sunuculuğunu Kenan Işık yapmış, daha sonra yerine kısa bir süreliğine Haluk Bilginer gelmiştir. Yarışmanın ismi ve ödülünün değişip ‘’Kim 1 Milyon İster?’’ formatında STAR TV’de yayın hayatına devam ettiği dönemde sunuculuk koltuğuna tekrar gelmiştir. Son olarak ‘’Kim Milyoner Olmak İster?’’ formatıyla ATV ekranlarında yayınlanmaya başlandığında, uzun yıllardır bu yarışma programının sunuculuğunu yapan Kenan Işık sunuculuk görevini üstlenmiş ve geçirdiği rahatsızlığa kadar başarılı bir şekilde yerine getirmişti.

Kenan Işık, geçirdiği rahatsızlık sonucu yerini sanat dünyasından dostlarına devretmiş, Kim Milyoner Olmak İster yarışma programı her hafta değişen sunucu formatıyla bir süre yayın hayatını devam etmişti. Daha sonra sunuculuk görevini 3 sene boyunca Selçuk Yöntem üstlendi. Selçuk Yöntem, program sunuculuğu görevini Murat Yıldırım’a bıraktı ve Murat Yıldırım’dan sunuculuk görevini devralan Kenan İmirzalıoğlu hala 2020 Kim Milyoner Olmak İster? yarışma programı sunuculuğunu devam ettirmektedir.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER? BAŞVURU

Kim Milyoner Olmak İster? başvuru 2020 yılı için yarışmak isteyen adaylar, buradan nasıl başvurulacağı konusunda bilgi sahibi olabilirler. Başvuru form ve sürecini bu konuda anlattık. Kim Milyoner Olmak İster? ailesinin bir parçası olmak isteyen yarışmacı adaylarının yazımızı okumasını tavsiye ederiz.

Kim Milyoner Olmak İster? Unutulmaz Anlar

Kim Milyoner Olmak İster? yarışma programı, yayınlanmaya başladığı tarihten itibaren ülke gündeminde olmayı başarmıştır. Her yeni bölümünde yaşanan olaylarla dikkat çekiyor. Kim Milyoner Olmak İster? yarışma programının güncelliğini sağlamasını ve seyircileri tarafından sevilmesinin bir nedeni de kendini sürekli olarak gündemde tutup hafızlarda kalabilmesidir.

Bu nedenle sadece bir yarışma programı olup yarışmada sorulan sorularla değil; yarışmacıların hayat hikayeleriyle, yaşam tarzlarıyla, sorulara verdikleri tepkilerle ve cevaplarla, sunucunun ve yarışmacının arasında geçen diyaloglarla, yarışmada sorulan soru tarzlarıyla ve stüdyodaki seyircilerin de yarışmaya dahil olmasıyla yaşanan olaylarla ülke gündemine sürekli olarak damga vuruyor.

Sizler için bu yazımızda, Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasının toplamda 20 yıllık tarihinde yaşanmış olan ve ülke gündemine oturmuş ’unutulmaz anlar’ını derledik.

Kim Milyoner Olmak İster? Yarışması Komik Anlar:

Kim Milyoner Olmak İster yarışması sadece sorduğu sorularla hafızamızı tazelemekle kalmayıp, yarışmacılarının verdiği cevaplar ve gösterdiği tavırlarla da kendini izletmeyi başarıyor. Yarışmacıların ve sunucuların diyaloglarıyla, yarışmanın sorularıyla ve yarışmacıların anlattığı hikayelerle yarışmada çok renkli anlar yaşanabiliyor.

Yarışmayı asıl yarışma haline getiren yarışmacıların hayat hikayeleri ve stüdyodaki tavırları. Sizler için öğretirken eğlendiren anlardan bazılarını derledik.

  • Sunucu Doğru Cevabı Söyledi

Murat Yıldırım’ın sunucu koltuğunda oturduğu programda, yarışmacıya sorulan soruda Murat Yıldırım doğru cevabı söylemek zorunda kaldı!

Yarışmacıya sorulan soru;

‘’Kim Milyoner Olmak İster’’ yarışmasının ‘’seyirciye sorma’’ jokerinde seyircilere yöneltilen sorular için kaç saniyelik cevaplama hakkı tanınır?

A)10                                  B)15                             C)20                                      D)30

Yarışmacı, bu soru karşısında sorudan emin olmak için ‘’seyirciye sorma’’ jokerini kullanmak istedi. Sunucu Murat Yıldırım, prosedür gereği soruyu seyircilere okuduktan sonra “süreniz 10 saniye” dedi ve böylelikle sorunun doğru cevabını da vermiş oldu.

Stüdyodaki seyirciler, yarışmacı ve sunucu Murat Yıldırım kahkahalara boğuldu. Bu olay, kısa sürede ülke gündemine oturdu ve sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

  • Kenan İmirzalıoğlu’na Eyşan Sürprizi

Kenan İmirzalıoğlu ve Tuncel Kurtiz’in başrollerini paylaştığı Ezel dizisinin en akılda kalan ve herkesin nefretini toplayan ‘Eyşan’ karakteri Kim Milyoner Olmak İster? Yarışmasında kendini hatırlattı. Sunucusu ve eski Ezel dizisi oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu’nun karşına, sunduğu programda çıktı.

Kim Milyoner Olmak İster Eyşan
Kim Milyoner Olmak İster Eyşan

Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı, ailesini tanıtırken kız çocuğunun adı ‘Eyşan’ çıktı. Kenan İmirzalıoğlu, kendisini gülmekten alıkoyamadı ve yarışmacıyla Ezel dizisi ve Eyşan karakteri hakkında şakalaştılar. Yarışmacıya kızının ismini diziden önce mi sonra mı koyduğunu soran Kenan İmirzalıoğlu ‘’ Çocuğumun adını diziden önce koydum’’ cevabını alınca ‘’Zaten diziden sonra olsa koymayabilirdiniz’’ diyerek seyircileri kahkahaya boğdu.

  • İlber Ortaylı ‘cahiller’ Sorusu

Sunucusu Kenan Işık’ın geçirdiği rahatsızlık sonucu komaya girmesi nedeniyle, Kim Milyoner Olmak İster? Yarışmasının sunucu koltuğuna geçici süreliğine değişik isimler gelmişti.

 Bu isimlerden biri de ünlü tarihçi ve yazar İlber Ortaylı olmuştu.

Kim Milyoner Olmak İster? Jürisi, İlber Ortaylı için yarışma sorularında bir sürpriz hazırladı. Yarışmanın 6. Sorusu şu şekildeydi;

-Sosyal medyada ‘’Aramıza yeni cahiller katılmış’’ gibi ‘’caps’’lerle yer alan kişi kimdir?

A) Celal Şengör          B)İlber Ortaylı           C)Yaşar Nuri Öztürk      D)Muazzez İlmiye Çığ

Soruyu gülerek okuyan İlber Ortaylı, yarışmacının cevaplaması için sırayı yarışmacıya bıraktı. Cevabı doğru bilip B şıkkını seçen yarışmacı yedinci soruya geçmeye hak kazandı. İlber Ortaylı yarışmacıya ‘’Demek ‘caps’leri takip ediyorsun, ben de ediyorum gösteriyorlar bana’’ diyerek şakalaştı.

Kim Milyoner Olmak İster İlber Ortaylı
Kim Milyoner Olmak İster İlber Ortaylı

Sorunun ardından Kim Milyoner Olmak İster rejisine hazırladıkları soru için teşekkür eden Ortaylı, adının geçtiği soruyla ve gösterdiği tepkiyle bir kez daha tüm Türkiye’nin sevgisini kazandı.

  • Seyirciye Güvenmeyen Yarışmacı:

Kim Milyoner Olmak İster? Yarışması, yarışmacılarına zorlandıkları soruda stüdyodaki seyircilerine sorma hakkı tanıyor ve buna ‘’seyirciye sorma jokeri’’ deniyor.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı emin olamadığı soruda stüdyodaki seyircilere danışmak istedi ve joker hakkını kullandı. Soru şu şekildeydi;

Körling, hokey ve paten hangi zeminde yapılan sporlardır?

A) Buz                         B)Çim             C)Toprak          D)Kum

Seyirciye sorma jokeri kullanıldıktan sonra seyircilerin %91’i A şıkkı ‘buz’ cevabını verdi.

Kim Milyoner Olmak İster Seyirci
Kim Milyoner Olmak İster Seyirci

Ancak yarışmacı, yüksek çoğunlukla seyirciler tarafından seçilen ‘buz’ cevabını kendi cevabı olarak kabul etmek istemedi. Üstüne ‘’yarı yarıya joker’’ini de kullandı ve şıklarda sadece ‘buz’ ve ‘kum’ seçenekleri kaldı. Buna rağmen hala seyircilerin verdiği cevaba güvenmeyen yarışmacı D: Kum seçeneğini kendi cevabı olarak kabul etti ve yarışmadan elendi.

Yarışmacının iki jokerini birden kullanması ve seyircinin yüksek oranda doğru dediği cevabı seçmemesi, ülke gündemine oturdu.

  • Sunucunun Sesi

İlber Ortaylı gibi Kenan Işık’ın komaya girmesi nedeniyle sunucu koltuğuna oturan isimlerden biri de ünlü oyuncu ve sunucu Engin Altan Düzyatan’dı.

Yarışmanın ‘sesli soru’ bölümünde sorulan soruda yarışmacıya dinletilen ses hiç de yabancı değildi. Çünkü sesli sorudaki ses, yarışmanın sunucusu koltuğunda ve tam karşısında oturan Engin Altan Düzyatan’a aitti.

Kim Milyoner Olmak İster Engin Altan Düzyatan
Kim Milyoner Olmak İster Engin Altan Düzyatan

Ancak yarışmacı, sesli sorudaki sesin Engin Altan Düzyatan’a ait olduğunu anlayamadı ve seyirce sorma joker hakkını kullandı. Seyircilerin yüksek çoğunluğu ‘C: Engin Altan Düzyatan’ cevabını verdi ve yarışmacı doğru cevabı seçmiş oldu.

Soru cevaplandıktan sonra sunucu Engin Altan Düzyatan yarışmacıya ‘’Eğer sorunun böyle olacağını bilseydim, sesli sorudaki ses tonumla okurdum’’ diyerek takıldı. Bu olay kısa sürede Türkiye sosyal medyasında konu oldu ve hakkında binlerce kişi konuştu.

  • Çin Seddi Nerededir?

Kim Milyoner Olmak İster yarışması zor sorularıyla beraber kolay sorularıyla da sık sık gündeme geliyor. Tabii ki bu kolay sorular bazen yarışmacılar için ‘kesin şaşırtmalı sorudur’ hissi yaratıyor.

Kim Milyoner Olmak İster sorusu şu şekildeydi;

-Çin Seddi nerededir?

A) Çin       B) Hindistan       C) Güney Kore     D) Japonya

Yarışmacı, bu sorunun şaşırtmalı bir soru olduğunu düşündü ve seyirciye sorma joker hakkını kullandı. Ancak stüdyodaki seyirciler de cevaptan tam olarak emin olamadı ve seyircilerin %49’u Çin Seddi’nin Çin’de olduğunu bilemedi ve farklı bir şıkkı işaretledi.

Seyircilerden gelen cevap üzerine daha da kafası karışan yarışmacı telefon joker hakkını kullanmak istedi.

Kim Milyoner Olmak İster Çin Seddi
Kim Milyoner Olmak İster Çin Seddi

Telefon joker hakkı sonrası doğru cevabı bulan ve bir sonraki soruya geçen yarışmacı, ilk bakışta kolay görünen bu soru için iki jokerini birden harcaması nedeniyle çok konuşuldu.

  • Kenan İmirzalıoğlu’nun Boyu

Sunucu koltuğunda oturan Kenan İmirzalıoğlu, yarışmacıların karşısına her zaman sunucu olarak çıkmıyor. Aynı zamanda Kim Milyoner Olmak İster yarışma sorusu olarak da çıkabiliyor.

Yarışmacıya, karşısında oturan Kenan İmirzalıoğlu’nun boyunun uzunluğu soruldu. Sorulan soru şu şekildeydi;

Şu an karşınızda oturan ve size bu soruyu soran kişinin boyunun uzunluğu kaç santimetredir?

A) 161 cm.            B) 181 cm.     C) 191 cm.    D) 201 cm.

Yarışmacı, karşısında ve sunucu koltuğunda oturup kendisine bu soruyu soran Kenan İmirzalıoğlu’nun boyunu bulamadı ve seyirciye sorma joker hakkını kullandı. Seyirciler %86 oranıyla C: 191 cm. cevabını seçtiler.

Kim Milyoner Olmak İster Kenan İmirzalıoğlu

Bunun üzerine hala cevaptan emin olamayan yarışmacı, Kenan İmirzalıoğlu’na ‘’Ayağa kalkabilir misiniz?’’ diye sordu ve stüdyo kahkahaya boğuldu. Kenan İmirzalıoğlu ayağa kalkamayacağını söyledikten sonra süresi azalan yarışmacı, stüdyodaki seyircilere güvenerek C: 191 cm. seçeneğini işaretledi ve doğru cevapladı.

Bu sorununu ardından ise akıllarda Kenan İmirzalıoğlu’nun kahkahaları ve yarışmacının Kenan İmirzalıoğlu’ndan ayağa kalkmasını istemesi kaldı.

  • Bilgisayar Uzmanı Telefon Jokeri

Telefon jokeri, yarışmacılar için bazen hayat kurtarıcı olabiliyor. Özellikle de bilgisayar uzmanı bir arkadaşınız varsa.

Selçuk Yöntem’in sunduğu yarışmada, bir yarışmacı şu soru için telefon jokerini kullandı;

-‘’Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyorlar ama hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar’’ sözünün sahibi, ‘’Mürver Ağacı’’ kitabının yazarı kimdir?

A) James Joyce        B) Bernard Shaw     C) Franz Kafka    D) Oscar Wilde

Kim Milyoner Olmak İster Hile
Kim Milyoner Olmak İster Hile

Yarışmacının telefon jokeriyle aramak istediği arkadaşı bir bilgisayar uzmanıydı. Soruyu arkadaşına okuyan yarışmacı, arkadan gelen klavye sesleri eşliğinde arkadaşından cevabı aldı. Selçuk Yöntem, klavye seslerinin gelmesinin ardından yarışmacıya ‘’Arkadaşınız ne iş yapıyordu?’’ diye sordu. Yarışmacıdan ‘bilgisayar uzmanı cevabını alan Selçuk Yöntem ‘’Bilgisayar uzmanları hemen bilirler kitapları, yani o kadar hakimdirler ki edebiyata, cümle bile önemli değil onlar için sen yeter ki kitabın adını söyle’’ diyerek gönderme yaptı.

Bu olay stüdyoyu ve tüm izleyicileri kahkahaya boğdu. Selçuk Yöntem’in gönderme yaptığı yarışmacı, yarışmaya gülerek devam etti. Türkiye’de yarışmacının videoları defalarca kez paylaşıldı.

Kim Milyoner Olmak İster? Yarışması Duygusal Anlar;

Kim Milyoner Olmak İster? Yarışması sadece eğlenceli anlarıyla ve sorduğu sorularla değil, aynı zamanda yarışmanın içinde yaşanan duygusal anlarla da kendini özelleştiriyor. Yarışmacıların hayat hikayeleri ve yarışmadaki durumları, seyircilere ve sunuculara duygusal anlar yaşatıyor.

 Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının yeni katılan yarışmacılarına sorulan ödül hedefi ve kendisini anlatmasıyla ilgili sorulan sorular, ortaya yeni hayat hikayeleri ve yaşanmışlıklar çıkarıyor.

  • Görme Engelli Yarışmacı Mustafa Keskin ve Köpeği Tabs

Kim Milyoner Olmak İster yarışması, çok özel ‘iki’ yarışmacıyı ağırladı. 11 yaşından beri hayatını görme engeliyle beraber geçiren Mustafa Kesin ve ona bu zorlu hayatında yardım eden rehber köpek Tabs.

Bu iki yarışmacı, hayatlarının her anında, avukat olan Mustafa Keskin’in adliyesinde, iş bürosunda, sosyal hayatında olduğu gibi yarışmada da beraber yarıştılar.

Kim Milyoner Olmak İster Görme Engelli Yarışmacı ve Köpeği Tabs
Kim Milyoner Olmak İster Görme Engelli Yarışmacı ve Köpeği Tabs

Rehber köpek Tabs, görme engelli Mustafa Keskin için yoldaki engellere çarpmasını engellemek için etrafından dolaştırma, kaldırımda yürütme, bina içinde asansör bulma ve asansör yoksa merdiven basamaklarında yaşanacak kazaları engellemek adına birçok konuda yardım ediyor. Aynı zamanda Keskin’in ev, işyeri, adliye gibi belli rotalarını da aklında tutabilen Golden cinsi Tabs, Mustafa Keskin için vücudundan bir parça gibi.

Mustafa Keskin ve Tabs iş birliği, Kim Milyoner Olmak İster adına çok anlamlı bir aşamaya vardılar. Bu ayrılmaz ikili, beraber 125 bin TL’lik soruya kadar çıkmayı başardı. 125 bin TL’lik sorudan sonra yarışmadan çekilme kararı alan Tabs ve Keskin ikilisi, 60 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Ayrıca bu ikili, yarışmada gösterdiği başarı ve beraber geçirdikleri zorlu yaşam mücadelesiyle tüm Türkiye’nin gönlünde taht kurdu. Günlerce Türkiye sosyal medyasına ve gazetelerine başlık oldu ve Kim Milyoner Olmak İster tarihi unutulmaz anları arasına girdi. Bu unutulmaz çiftin Kim Milyoner Olmak İster performansını izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

  • Anasınıfı Öğretmeni Selin Ünver

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının en hüzünlü hayat hikayelerinden birine sahip olan Selin Ünver, yarışmaya teyzesi ve kuzeniyle beraber katıldı.

Annesi ve babasıyla beraber katılamadı çünkü Selin Ünver’in babası, annesini öldürmesi nedeniyle ceza evindeydi.

Buna rağmen eğitim hayatına devam etmiş ve kendisini geliştirmekten geri kalmamış olan Selin Ünver, Kim Milyoner Olmak İster ekranlarında tüm Türkiye’yi gözyaşlarına boğdu.

Kim Milyoner Olmak İster Selin Ünver
Kim Milyoner Olmak İster Selin Ünver

Selin Ünver, ailesini kaybettikten sonra aldığı burslarla hayatına devam edebildi. Kendisini, hayata yine kendisi hazırladı. Ana sınıfı öğretmenliği görevini iyi bir sıralamayla kazandı ve şu anda Antalya’da ana sınıfı öğretmenliği yapıyor.

Yarışmaya katılma amacının kendi anaokulunu açmak istemesi olduğunu söyleyen Ünver, yarışmadan üstün başarısıyla 125 bin TL’lik ödül kazandı. Tüm Türkiye’yi hayat hikayesiyle etkileyen ve yaşa boğan yarışmacı Ünver, Kim Milyoner İster unutulmazları arasına girdi.

  • Çöpten 30 bin TL Çıktı!

Kim Milyoner Olmak İster yarışması, halkın her kesiminden her insanla yarışan ve para kazandıran bir bilgi yarışmasıdır.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmacı koltuğunda Ahmet Seyda Varlı adlı gencecik ve hayalleri bir olan yarışmacı vardı. Ahmet, bir sitede temizlik görevlisi. Sitenin temizlik ve çöp işlerini Ahmet yapıyor. Ayrıca çöpten topladığı ve değerlendirilebilir eşyaları satarak da ek kazanç elde ediyor.

Ahmet, tüm bunların yanında çöpten bulduğu kitapları da verimli bir şekilde kullanıyor. Çöpten çıkardığı kitapları önce kendisi okuyan Ahmet, daha sonra bunları başkalarının da okuyup bilgilenmesi için dağıtıyor.

Kim Milyoner Olmak İster Çöpçü Genç
Kim Milyoner Olmak İster Çöpçü Genç

Tüm Türkiye’yi ekranlara kilitleyen Ahmet, yarışmada gösterdiği başarıyla 30 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Önyargılara neden olan ‘çöpçü’ kelimesinin ne kadar anlamsız olduğunu verdiği cevaplarla ve gösterdiği başarıyla yıkan Ahmet Seyda, Kim Milyoner Olmak İster unutulmazları arasına girmeyi başardı.

  • STÜDYODA TUNCEL KURTİZ SESLERİ

Kim Milyoner Olmak İster yarışması sunucusu Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünü paylaştığı Tuncel Kurtiz’in sesi, Kim Milyoner Olmak İster stüdyolarındaydı.

Ezel dizisinin unutulmaz karakteri Tuncel Kurtiz, yarışmanın sesli soru kısmında ‘’Oysa herkes öldürür sevdiğini’’ repliğini söylediği sesiyle yarışmacıya soruldu. Tuncel Kurtiz’le beraber Ezel dizisinin başrolü olan ve Kim Milyoner Olmak İster sunucu koltuğunda oturan Kenan İmirzalıoğlu, Tuncel Kurtiz’in sesini duyunca duygusal anlar yaşadı.

Kim Milyoner Olmak İster Tuncel Kurtiz
Kim Milyoner Olmak İster Tuncel Kurtiz

Yaşadığı duygu dolu anlar yüzünden yarışmacılardan özür dileyen Kenan İmirzalıoğlu, tüm Ezel dizisi hayranlarının sembolü oldu. Sorulan soru ve Kenan İmirzalıoğlu’nun verdiği tepki sosyal medyada birçok kez tıklandı ve milyonlarca kez izlendi.

  • Zübeyde Nisa Karabacak ve Zorlu Hayatı

Kim Milyoner Olmak İster ekranlarından tanıdığımız Zübeyde Karabacak, 2009 yılında üniversiteye başladıktan 2 ay sonrasında kanser olduğu haberini aldı. 2012 yılında tedavisi sırasında kalp krizi geçiren ve açık kalp ameliyatına alındı ve başarıyla ameliyattan çıktı. 2016 yılında geçirdiği trafik kazası nedeniyle sağ kolunu kaybetti ancak yeniden hayata tutunmasını başardı. Ailesinin ve sevenlerinin desteğiyle tekrar günlük hayatına dönebildi ve şu anda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Atatürk Anı Müzesi’nde rehberlik olarak görev alıyor.

Kim Milyoner Olmak İster Zübeyde Karabacak
Kim Milyoner Olmak İster Zübeyde Karabacak

Katıldığı Kim Milyoner Olmak İster yarışması sayesinde kendisini tanıma fırsatımız olan Zübeyde Karabacak, yarışmada altıncı soruda elense de yarışmada gösterdiği tavır ve tutumlarla kısa sürede tüm Türkiye’nin beğenisini ve saygısını kazandı. Sempatik tavırları ve güler yüzüyle Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına renk katan yarışmacı, sahip olduğu zorlu hayat hikayesine rağmen etrafına saçtığı neşeyle yarışmanın unutulmazları arasına girdi.

  • Nail Erdoğan Murat Yıldırım’ı Hayatıyla Etkiledi

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan Naim Erdoğan adlı yarışmacı, anlattığı hayat hikayesiyle sunucu Murat Yıldırım’a duygusal anlar yaşattı.

2001 yılında Jandarma Özel Harekat’ta Komando Uzman Çavuş olarak göreve başlayan Nail Erdoğan, katıldığı bir operasyonda üzerine yıldırım düşmesi sonucu 7 gün boyunca komada kalmış ve 8. Gün hayata geri dönmüş. Görme ve yürüme yetisini kaybeden Erdoğan, zamanla bu özelliklerini geri kazandı.

Kim Milyoner Olmak İster Nail Erdoğan
Kim Milyoner Olmak İster Nail Erdoğan

Orduya katılma nedeninin 1999 yılında askerlik görevini yerine getirirken asker arkadaşının şehit olmasına tanıklık ettikten sonra, rüyalarında askerlik arkadaşını görmesinin ve ona borçlu olduğunu hissetmiş olmasının olduğunu söyledi.

Anlattıklarıyla Türkiye’nin ve sunucu Murat Yıldırım’ın yüreklerini dağlayan Nail Erdoğan, 30 bin TL’lik ödülü kazandı. Yaşadıkları ve hikayesi uzun süre unutulmadı.

  • Kim Milyoner Olmak İster’in Emsal Teyzesi

3 çocuk annesi ve ilkokul mezunu olan Emsal teyze (Emsal Tekir) katıldığı Kim Milyoner Olmak İster yarışma programında sergilediği sempatik tavırları ve etkileyici performansıyla en çok konuşulan isimlerden biri oldu.

İlkokul mezunu olmasına karşın üniversitelilere taş çıkartan Emsal Tekir’in arkasında kimse durmamıştı. Eşi “Sende genel kültür yok, rezil olursun” demiş, çocuklarından da olumsuz tepki aldığını söylemişti.

Kim Milyoner Olmak İster Emsal Tekir
Kim Milyoner Olmak İster Emsal Tekir

Günlük hayatında tam bir köylü kadını olduğunu söyleyen Emsal teyze 60 bin TL’lik 9. Soruyu görmüş ve bilemediğinden çekilmek zorunda kalmıştı.  Bunun üzerine Emsal teyze akıllarda taht kuran bir isim oldu.

  • “Atatürk Kızı” Birsen Aksoy

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında inanılmaz hikayesi ve üstün başarısıyla akıllara taht kuran bir diğer isim Birsen Aksoy.

Birsen Aksoy, dedesinin Çarlık Rusya’nın son dış işleri bakanı olduğunu ve dedesi ile Lenin’in yakın arkadaş olduğundan bahsetti. Çarlık bittiğinde dedesi (Lenin vasıtasıyla) ve Atatürk Viyana’da tanışıyor. Atatürk, milli mücadele için sizi almamız lazım diyor. Ve böylelikle Türkiye’ye geliyorlar. Ailenin bir kolu Çanakkale’ye, bir kolu da İnegöl tarafına geliyor.

Kim Milyoner Olmak İster Birsen Aksoy
Kim Milyoner Olmak İster Birsen Aksoy

Atatürk’le iç içe olduklarından ve ailelerinin içinde bulunduğundan bahsetti. Ve son olarak da bu savaşların kolay kazanılmadığını ve ülkemizin sonsuza kadar var olacağına inandığından bahsetti.

Yalnız yaşadığını ve 45 gün öncesinde eşini kaybettiğinden bahsetti.

Birsen Aksoy, yarışmada müthiş bir performans gösterdi 125bin TL’lik ödülü kazandı. Sempatikliğiyle ve sahip olduğu bilgi birikimiyle gönüllerde taht kurdu. Ayrıca yaşından dolayı edindiği tecrübeleri de televizyondan bizlere aktaran Birsen Aksoy, Atatürk anısı ve inanılmaz performansıyla Kim Milyoner Olmak İster unutulmazları arasına girmeyi başardı.

  • Yarışmanın Sessiz Sesi Ümmü Gülsüm

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının en özel yarışmacılarından biri olan 27 yaşındaki Ümmü Gülsüm, çok küçük yaşlarında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle konuşma yetisini kaybetmişti.

Yarışmaya katıldığı andan itibaren gülümsemeleriyle ve tavırlarıyla seyircilerin içini ısıttı. Ümmü Gülsüm, sunucuyla iletişimini elinde getirdiği küçük tahtasına yazdığı yazılarla kurdu. Soruları da tahtaya yazdığı yazılarla cevaplayan Ümmü Gülsüm, sosyal medyanın odak noktası haline geldi.

Kim Milyoner Olmak İster Ümmü Gülsüm
Kim Milyoner Olmak İster Ümmü Gülsüm

Ümmü Gülsüm, sunucu Kenan İmirzalıoğlu’nun yönelttiği sorulara beyaz tahtasına yazdığı yazılarla cevap vererek 250 bin TL’lik soruya kadar gelerek müthiş bir performans sergiledi. 250 bin TL’lik soruda takılan Ümmü Gülsüm, 125 bin TL’lik ödülün sahibi oldu ve yarışmaya veda etti.

Böylece Kim Milyoner Olmak İster yarışması farklı bir formatta yayınlanmış oldu ve çok önemli bir farkındalığa imza attı. Ümmü Gülsüm’ün hayatı ve programdaki başarısı günlerce gündemde kaldı.

  • Bilgisizliğime Üzüldüm

Ümmiye Gürbüz, Kenan Işık’ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışma programına katılmıştı. Ümmiye Gürbüz kendisini şöyle tanıtmıştı; “Ben kitap okumayı çok seviyorum. 8 yaşında John Steinbeck’in Gazap Üzümleri adlı kitabını okumuştum. 9 yaşında ise Maksim Gorki’nin Ana adlı kitabını okudum. O gün bu gündür okumayı seviyorum. Tarihi araştırmayı seviyorum. Bugünü yaşıyorum, yaşarsam geleceği de göreceğim ama ben geçmişi de bilmek istiyorum.”

Kim Milyoner Olmak İster Ümmiye Gürbüz

8. Soruya kadar gelip tüm jokerlerini kullanan Ümmiye Gürbüz, 30 bin TL kazanmıştı. Gösterdiği tavır ve tutumlarla kısa sürede gündem olan Ümmiye Gürbüz için Kenan Işık, yarışma bittikten sonra;

  • “Ümmiye Hanım, jokerleri kullandığınıza üzüldünüz değil mi?” diye sormuştur. Bu soruya Ümmiye Gürbüz şöyle cevap vermiştir;
  • “İnanın jokerleri harcadığıma değil de bilgisizliğime üzüldüm ben.”

Konuşmasıyla akıllarda kaldı.

Kim Milyoner Olmak İster? Yarışması, izleyicilerine sadece sorular değil ayrıca farklı bir dünya daha sunuyor. Yıllardır alışılagelmiş ‘eğlenirken öğrenmek’ kalıbı, Kim Milyoner Olmak İster? Yarışması için tamamıyla uyumlu bir söz. İzleyicilerin ve yarışmacıların sadece sorulan sorularla değil, programda yaşanan komik, üzücü ve trajikomik olaylarla da içli-dışlı olmasını sağlıyor. Yarışma programı içinde yaşanan bu olaylar, bazen Türkiye gündemini bile tamamıyla etkileyebiliyor. Bu da Kim Milyoner Olmak İster programını diğer bilgi yarışmalarından ayıran büyük bir etken. Bu etken sayesinde bu bilgi yarışması, uzun yıllardır televizyon ekranlarında yerini kendini sevdirdi ve yerini koruyor.

Siz de Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının bir parçası olmak, hayalleriniz için bilginizi yarıştırıp aynı zamanda eğlenmek de isteyebilirsiniz. Kim Milyoner Olmak İster ailesinin bir parçası olmak, yarışmada eğlenerek para kazanmak isterseniz, başvuru sürecini anlatan yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM